Gedrag & Welzijn

Advies over gedrag of een actieplan is nodig als de (her)opvoeding van je hond niet gaat zoals je wenst. Basistraining, management van de omgeving, een goede relatie tussen hond en mens en de basisbehoeften van je hond op orde, zijn de uitgangspunten. Met aandacht voor zijn gedrag en wel-zijn kan je hem een nóg beter hondenleven bieden.

Ongewenst gedrag
Soms gaat je hond probleemgedrag vertonen. Jijzelf, de omgeving of je hond heeft er last van. Na veel proberen blijkt dat je het probleem niet zelf op kan oplossen. Zo kan gedrag al op jonge leeftijd ontsporen, maar ook pas ontstaan als de hond wat ouder wordt. Met Gedragstherapie voor Honden pakken we ongewenst gedrag aan, op basis van de motivatie(s) van je hond. Het stappenplan met advies, tips en oefeningen op maat kan je zelfstandig uitvoeren of met mijn begeleiding. Ik zoek daarbij altijd naar een oplossing die past bij de hond én de eigenaar. Geen enkele hond is immers hetzelfde.

Vergoeding gedragsconsult is mogelijk. Check de polisvoorwaarden van je huisdierverzekering. Ik ben lid van de branchevereniging NVGH (1327) en geaccrediteerd via Dibevo-Dierbaar (Certipet 012/2014). 

 

hond kijkt met gefronste wenkbrauwen in de camera

Gedragsadvies voor elke hond en elke situatie