Hond en kind, veilig samen opgroeien

 

 

Je kind samen met een hond laten opgroeien is fantastisch. Om het veilig te houden voor allebei heeft dogNL een poster met tips. Super duidelijke plaatjes getekend door Hondenlot. Download de poster gratis.

 

kind met rode sweater zit op de grond met een arm om een blonde labrador

Download de poster of print hem uit en hang hem op de koelkast. Het helpt je om het veilig in huis te houden, voor zowel kind als hond. Veel plezier samen.

Natuurlijk kan je me altijd vragen om bij je langs te komen als de situatie thuis niet zo loopt zoals je wilt. Samen vinden we de manier waarop je kind(eren) veilig met de hond(en) kan spelen. Een bijtincident zit in een klein hoekje en dat wil je natuurlijk voorkomen. Vraag dan om een afspraak Gedragsadvies HondKind.

Download

Klik op ‘Open PDF’ of op het plaatje hiernaast om de poster ‘Hond en kind, veilig samen opgroeien’ te downloaden.

 

Open PDF
blog_hond&kind_poster veilig samen

Hoe kindvriendelijk is je hond?

Bijtincidenten bij kinderen ontstaan vaak doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Voor jonge kinderen is het moeilijk om de lichaamstaal van een hond te interpreteren. Als hun hond zijn tanden laat zien, denken ze dat hij lacht. Uit onderzoek weten we dat de meeste bijtincidenten voorkomen in het eigen gezin door de eigen gezinshond. Hoe kindvriendelijk is jouw hond? Hieronder vind je een vragenlijst. Klik op de link en loop de vragen eens door. Zijn er situaties die je graag wil veranderen, maak dan een afspraak. Ik help jou en je gezin graag. Veilig samen opgroeien is essentieel, voor kind én hond.

Klik op ‘Open VRAGENLIJST’ om de vragenlijst ‘Hoe kindvriendelijk is jouw hond?’ te lezen op je computer, tablet of mobiel. Downloaden kan ook.

Open VRAGENLIJST