Hond & Kind

Voor hond én kind kan samen-wonen en samen-opgroeien even waardevol zijn. Samen een relatie opbouwen werkt zeer positief in het leven van een kind. Je kind leert verantwoordelijkheid te dragen en ook vaardigheden als verzorging, empathie en communicatie.

Baby op Komst
Voor een hond kan een baby vreemd, verwarrend of bedreigend zijn, zeker als hij niet van puppy af eraan gewend is. Je hond krijgt ineens te maken met een kind in huis. Kinderen gedragen zich anders dan volwassenen. Ze kirren, huilen, gillen, lachen en graaien met hun handjes naar alles wat voorbij komt, kruipen of lopen wiebelig rond. Je hond zal moeten wennen, moet zich aanpassen. Niet alle honden vinden dat eenvoudig. Met informatie en handige tips help ik je om je hond hierin te begeleiden.

Veilig Opgroeien
Voor kinderen is het moeilijk om de lichaamstaal van een hond te interpreteren. Voor jonge kinderen lijkt het grommen van een hond op een speelgoed-brombeer. Als hun hond zijn tanden laat zien, denken ze dat hij lacht. Kinderen gebruiken hun hond vaak als speelgoed. Ze kleden de hond aan of gaan paardje rijden met de hond. Je kind(eren) leren hoe je met een hond om moet gaan, helpt om een bijtincident te voorkomen. Natuurlijk is elke situatie anders. Ik help je graag met praktisch advies.

 

de oren van deze jonge pup hangen nog

Informatie en advies voor een veilige omgang