ALSJEBLIEFT oefening

Oefening: ALSJEBLIEFT

Je hond leert te zitten als hij aandacht wil zonder dat je iets zegt.

Laat je hond aan een brokje in je hand ruiken, beweeg beide handen naar je buik en wacht  ……… (geduld). Je hond zal het brokje met zijn ogen volgen en valt na een tijdje vanzelf op zijn billen als hij omhoog blijft kijken. Zodra hij dat doet, zeg je BRAAF en geeft hem het brokje. Let op dat je nietszegt! Je hond moet het helemaal zelf bedenken. En dat doet hij vast. Hij verdient er iets lekkers mee.

Train een paar keer met brokje en stap dan direct over op trainen zonder brok. Als hij uit zichzelf gaat zitten zonder dat je iets zegt, heeft hij door wat het gebaar betekent. ALSJEBLIEFT = ZIT

Als hij eenmaal weet hoe hij een brokje kan verdienen, dan komt hij straks vanzelf naar je toe en gaat steeds voor je zitten. Alsjeblieeeeeft, mag ik nu een brokje? In het begin vind ik dat niet zo erg. Later zeg je alleen ‘knappe hond’ en geef je hem niet steeds een brokje meer als hij er om vraagt. Je hond heeft geleerd om voor je te gaan zitten als hij aandacht wil. Een makkelijke oefening ook voor de kinderen. Je doet alleen je handen op je buik en voilá …. de hond zit.