testimonial Bongo

Begin 2018 overleed onze border-terrier Ody aan een verschrikkelijk akelige ziekte. Ik was in zak en as, wij waren dol op hem. Mijn man wilde in eerste instantie geen nieuwe hond meer, maar hij zag al gauw dat dat er niet van ging komen. Via een hondenvriendin uit het park kreeg ik een tip dat in het midden van het land een bordertje van 5 jaar  te koop was, een reutje, met een stamboom. Het laatste feit interesseerde ons totaal niet, maar wel het feit dat het geen pup meer was. Met de  honden-vriendin ging ik er meteen op af. Het bleek dat het diertje al eerder twee bazen had gehad, maar dat de huidige eigenaar er vanaf wilde omdat hij niet meer interessant was voor de fok.

Toen wij bij de betreffende fokker aankwamen zag ik heel in de verte een klein schuw diertje op een weitje lopen. In eerste instantie dacht ik dat hij dat zeker niet zou zijn, maar uiteindelijk kon ik hem toch te pakken krijgen. Wij besloten onmiddellijk om het diertje te kopen en mee te nemen en we zetten hem achterin de auto in een bench waarin hij de hele terugweg  bleef staan. Thuisgekomen wilde hij nog maar weinig van mij weten en de volgende morgen weigerde hij om maar een stap te doen. Heel schuw, luisterend naar de naam Bongo waar wij onmiddellijk Bogi van maakte.

Ik had via een kennis de naam van Janette gekregen en ik besloot om haar te bellen omdat wij werkelijk het diertje niet tot lopen kregen. Gelukkig had zij tijd,  en nadat wij van alles hadden verteld over afkomst van het diertje en enkele goede tips van haar hadden gekregen, besloten we met het nog steeds niet-lopende diertje de tuin in te gaan. Zelden ben ik zo verbaasd geweest, binnen 5 minuten had Janette het diertje aan het lopen gekregen en toen daarna onze dochter arriveerde, ook me een bordertje,  zagen we onze nieuwe aanwinst als een gek door de tuin racen.

Inmiddels  zijn we twee jaar verder en we hebben nog nooit zo’n leuke hond gehad, het is onze zevende, ik ben zijn redder en zelden had ik een hond die zo dol op mij is. Ik ben Janette nog steeds dankbaar voor haar moeite om ons even over de eerste ongemakken heen te helpen.

Inmiddels zijn we 2 jaar verder en de kleine border, die een stuk steviger is geworden, is een allerleukste, heel aanhankelijke hond geworden. Wij hebben eigenlijk nog nooit zo’n leuke hond gehad en we zijn Janette nog steeds dankbaar voor het feit hoe ze hem bij ons binnen een uurtje op de rails heeft weten te zetten.

Referentie van Brita met hond Bogi (Advies Herplaatser)

testimonial Bongo testimonial Bongo