testimonial zita

Twee jaar na het overlijden van onze eerste Westie, wilden we dolgraag weer een nieuwe hond. Het stond buiten kijf dat het weer een Westie moest worden…lief karakter, actief en lekker eigenwijs.. Omdat onze vorige hond een ‘herplaatser’ was en anderhalf jaar oud toen wij haar kregen, hadden we totaal geen ervaring met het opvoeden van een puppy-Westie. De visie van hondenschool Honderwijs sprak ons enorm aan en omdat de data van puppy-trainingen niet pasten, weken we uit naar privé puppytraining gewoon in en rondom ons eigen huis. En we zijn tot op de dag van vandaag enorm blij met die beslissing!

Janette heeft de hele puppy training afgestemd op het karakter van Pippa en ons doordrongen van het feit dat alles wat Pippa doet ‘natuurlijk gedrag’ van een hond is. Feitelijk kregen wij een stoomcursus hoe om te gaan met het karakter van Pippa, en ondertussen leerden we Pippa de basis commando’s en beloonden we haar voor goed gedrag. Omdat we thuis de training kregen, hebben we heel veel tips en hulp gekregen met de opvoeding ‘in het dagelijks leven’ bijvoorbeeld hoe houden we Pippa weg van het aanrecht/gasfornuis als we staan te koken? Hoe voorkomen we dat ze enthousiast blaffend en springend onze gasten verwelkomt? Hoe voorkomen we dat ze op de bank springt etc etc.

We zijn nu anderhalf jaar verder en we hebben dankzij Janette een hondje dat precies weet wat wel en niet mag, maar nog belangrijker: Pippa heeft baasjes die haar begrijpen en doorzien! En dat is een heerlijke combinatie! Pippa is heel lief en speels, af en toe heerlijk ondeugend, maar dankzij Janette zo goed opgevoed dat ze een hele avond zonder een kik te geven mee gaat naar bijvoorbeeld een restaurant. Privé-training lijkt duurder dan een groeps puppy training, maar het rendement van de investering maakt dat het ‘by far’ effectiever is en dus het (extra) geld meer dan waard. Wij raden Janette en de privé puppy training iedereen aan!

Referentie van Christianne en Pippa (Puppy Welkom en Advies Gedrag)