Ik ben bij Janette gekomen via onze dierenarts. Molly woont bijna 2 jaar bij ons ik ben haar derde baas en tussendoor is Molly nog een tijdje bij iemand anders geweest .

Molly is onze 4e Welsh Springer en 3e herplaatste hond. Ik dacht eigenlijk dat ik weinig problemen zou gaan krijgen……….    En alles ging steeds beter totdat we op vakantie gingen. Molly wil regelmaat, en die is er in de vakantie niet. Ze ging in haar oude, zeer luidruchtige en heel hard-trekkende modes met als ergste dat zij mijn (volwassen) dochter aanviel -pure stress en fout gereageerd van onze kant. Wij hadden hulp nodig om Molly verder te kunnen helpen. Al mijn kennis was op, daarom ging ik naar de dierenarts. Ik wilde een goed geschoolde gedragsbegeleider waarmee het dan ook nog moest klikken.

En zo ben ik bij Janette gekomen, zeer goed opgeleid op meerdere honden vlakken (ook docent geweest). Bofte ik even. Eerst een lange lijst met vragen ingevuld en daarna een goed gesprek waarin ik veel heb bijgeleerd en advies kreeg over de vervolgstappen die we kunnen gaan nemen. Daarna hebben we ook nog hierkom-fluitles bij Janette gevolgd. Wat leuk om te zien dat Molly mij graag wil vinden maar niet mijn geur volgt, ook niet rond gaat hollen maar teruggaat naar de plek waar zij mij het laatst gezien heeft. Zo anders dan Baloe, onze andere Welsh, die als mij ook graag wil vinden maar wel rond gaat rennen als ze me niet snel vindt, in paniek raakt en mij niet meer ziet of hoort. Ze rende me in het bos  pardoes voorbij.

Molly is er nog niet maar ik heb nu wat handvatten, en die leren we samen steeds beter te gebruiken om haar gedrag bij te sturen waar nodig. Janette, heel erg bedankt voor jouw vriendelijke en professionele begeleiding, al jouw adviezen per mail. Erg fijn, want ik had die nooit allemaal onthouden.

Referentie van Miranda en Molly&Baloe (Gedragstherapie – Fluittraining)

 

  bruin witte hond kijkt verschrikt naar de camera