Time-out in de bench

Sommige pups kunnen echt volharden. Wat je ook geeft als afleiding, niets is interessant. Zeker aan het einde van de dag, als je pup moe is, vindt hij het moeilijk om te luisteren.

Het opvoeden van een hond gaat ook over begrenzen. Doet je hond iets wat je niet wilt, hanteer dan 3-strikes-out zoals in het baseball. Je geeft je hond twee keer de gelegenheid om zich te herpakken, je zegt een keer nee! en geeft een speeltje als alternatief; de tweede keer strooi je eens wat brokjes op de grond om hem af te leiden. Gaat hij daarna toch door dan is het: KLAAR NOU! en gaat hij pardoes de bench in voor een time-out (kort). Niet boos zijn, maar kordaat de pup oppakken en in de bench doen, deurtje dicht. Let op, het kan nu een piranha pup zijn die helemaal door het dolle is. Geen aandacht aan geven en snel in de bench zetten.

Geef hem in de bench wel een lekker kauwbot of speeltje want de bench zelf is geen strafplek. Hij moet alleen tot rust komen. De straf is dat hij even geen toegang tot jou heeft; hij wordt even uit de groep gehaald en dat voelt als een straf. Ga er eventueel zelf bij zitten en wacht totdat hij tot rust komt en in slaap valt. Het is immers ook geen oefening ‘alleen-zijn’. Hij moet alleen even slapen. Dan laadt de batterij weer op en kan hij de dag weer aan.