Welkom thuis

Eindelijk stap je over de drempel van je huis met je pup in je armen. Je zet hem neer en hij mag even de boel verkennen. Laat hem lekker even zijn gang gaan. Als het goed is, zie je hem vooral overal aan snuffelen. Afijn, honden zijn natuurlijk geurdieren en jouw huis ruikt écht heel anders waar hij vandaan komt.

Bezoek, liever vandaag nog niet. Het is allemaal al indrukwekkend genoeg. Morgen is vroeg genoeg voor opa & oma of de vriendjes van je kinderen. Wil de hele klas tegelijk langskomen, vraag de vriendjes dan één voor één te komen. Dat is leuker voor het vriendje maar ook voor je hond.

Een ‘Puppy shower’ om je hond te verwelkomen inclusief hondentaart, ingepakte speeltjes, snacks, en heel veel mensen op bezoek is ook niet zo verstandig deze eerste dag. Beter is over een paar weken, als je hond wat gewend is in huis.

Vrienden met een eigen hond. De eerste dagen nog even de hond niet meenemen graag. Later, als je pup gewend is in huis kan je hem deze nieuwe hondenvriend laten ontmoeten. Altijd eerst samen een korte wandeling maken en dan tegelijk het huis is, dat maakt het makkelijker voor beide honden. Let wel, niet alle volwassen honden vinden drukke pups leuk. Geef ze allebei de gelegenheid om rust te nemen; misschien de pup in zijn bench en de bezoekende hond aan de riem naast de stoel, beide met een lekker kauwbotje.

beige labradoodle pup ligt in de huiskamer met ook beige meubels